Vitajte na stránke Emmi ultrasonic Slovensko

Blog

Emmi-dental

17.10.2014 12:15

Emmi-dental je najnovším prevratným a vysoko účinným výrobkom na trhu v oblasti dentálnej hygieny (dentálny mikročistiaci systém). Bol vyvinutý v Nemecku ako pokrokový protipól k bežným zubným kefkám (tzv.dentálny makročistiaci systém), ktoré fungujú na princípe mechanickej abrázie. Ultrazvuková zubná kefka naopak využíva moderné ultrazvukové technológie. Tie sa už desiatky rokov využívajú v mnohých oblastiach medicíny, napr. pri tehotenských vyšetreniach, vyšetreniach mozgu, očí, či tráviacej sústavy. Použitie ultrazvukových vĺn v zubnej hygiene je preto pre človeka úplne nezávadné, bez ohľadu na vek uživateľa. Kefku môžu bez problémov používať aj ľudia so srdcovým stimulátorom a inými zdravotnými pomôckami. Je tiež vedecky dokázané, že prívod ultrazvuku do 50 W je pre člověka absolútne bezpečný. Emmi-dental má príkon ultrazvuku len 0,2 W. Účinnosť a bezpečnosť ultrazvukových vĺn pri použití v dentálnej hygiene potvrdzujú dentálni špecialisti i implantológovia. Dlhoročné zkúsenost s korunkami, inlaymi, implantátmy a mostíkmi nepreukázaly akýkoľvek opačný účinok.

Štetinky kefky prenášajú ultrazvukové vlnenie zo zdroja na zubnú pastu, v ktorej sa potom vytvoria milióny mikroskopických bubliniek. Vďaka svojej mikroskopickej veľkosti dokážu bublinky preniknúť do tých aj najmenších medzizubných priestorov, a to bez použitia mechanickej sily, trenia či iného tlaku na zuby.
Implozivny účinok mikroskopických bublín efektívne odstráni zo zubov všetky nečistoty, zbytky jedál, plak, baktérie apod. Súčastne pôsobí blahodárne na ďásna, podnebie a jazyk.

Čistenie pomocou ultrazvukovéj kefky výrazne zlepšuje pH v ústach, čo následne podporuje správny metabolizmus, vytváranie kolagénu a elastínu, zpevnenie zubných tkanív, a prispieva tak ku zdravemu vzhľadu zubov. Ultrazvuk ničí zárodky a baktérie a má i daľšie pozitívne účinky, napr. podporuje schopnosť regenerácie tela, lymfatickú drenáž a krvný obeh (vďaka prenikaniu ultrazvukových vĺn do ďásien). Ultrazvuková masáž uvolňuje tkanivá a podporuje základné metabolické činnosti.

Prvá správa

12.10.2014 13:11

Dnes bol spustený náš nový blog. Prosím sledujte ho, budeme sa snažiť prinášať vždy aktuálne informácie. Čítať správy tohto blogu je možné aj cez RSS kanál.